SP3 SPINEED

RM280.00

  • Ex Tax: RM280.00
  • Product Code: SP3 SPINEED
  • Availability: In Stock

Available Options

Spineed SP3 – Lebih Kental – Lebih Kuat – Lebih Selesa – Lebih Elegent  . Pasti Rakan Anda Kejelesan Melihat Anda Memakai Produk Bernilai ini.


Product Description

SPINEED SP3 ini adalah singkatan bagi spineed version ketiga . maksudnya ini adalah design terkini dengan kualiti yang bertambah baik


5 PUNCA SAKIT BELAKANG TERJADI

[1] MASALAH PERGERAKAN:

– Masalah pergerakan ataupun masalah mekanikal badan boleh dikesan sekiranya anda merasakan kesakitan apabila melakukan pergerakan yang melibatkan tulang belakang.


[2] KECEDERAAN:

– Kecederaan tulang belakang seperti terseliuh dan tulang patah boleh menyebabkan sakit belakang sama ada bersifat sementara atau kronik.


[3] PENYAKIT:

– Terdapat banyak masalah medikal boleh menyebabkan atau menyumbang kepada masalah sakit belakang. Ini termasuklah:-

1. Scoliosis – Menyebabkan lengkungan pada tulang belakang, biasanya mengakibatkan rasa sakit sehinggalah seseorang yang mengalaminya telah tua.

2. Spondylolisthesis – Merangkumi pelbagai jenis arthritis, termasuklah osteoarthritis, rheumatoid arthritis, dan ankylosing spondylitis.

3. Spinal stenosis – Ia berlaku kerana tulang belakang yang membengkok dan memberikan tekanan kepada tulang belakang dan urat saraf.

4. Endometriosis – satu keadaan di mana pembentukan tisu uterin yang berlaku di luar uterus.

5. Fibromyalgia – keletihan, kelemahan dan kesakitan pada otot badan.

6. Semasa dan selepas seseorang ibu mengandung.

7. Penghidap batu karang, ataupun mengalami jangkitan semasa menghidapinya.


Masalah vertebrata selalunya berlaku kerana pesakit mempunyai osteoporosis, (kondisi yang menyebabkan tulang lemah dan rapuh). Walaupun osteoporosis tidak menyebabkan kesakitan, ia boleh memberikan kerapuhan yang teruk kepada tulang belakang.


[4] JANGKITAN & BARAH:

– Walaupun punca ini bukanlah penyebab utama kepada masalah sakit belakang, namun jangkitan boleh menyebabkan rasa sakit jika melibatkan vertebrae, osteomyelitis ataupun apabila melibatkan disc di antara vertebrae(discitis).


– Barah juga dianggap jarang menyebabkan sakit belakang. Hal ini kerana barah jarang bermula dari belakang badan, selalunya bermula dengan organ-organ dalaman. Sekiranya berlaku barah pada tulang belakang, ia ada berkemungkinan disebabkan barah yang bermula dari bahagian badan yang lain.


[5] TEKANAN DIRI(STRESS):

– Walaupun sakit belakang sering kali dikaitkan dengan masalah fizikal, perlu diingat juga bahawa emosi dan tekanan jiwa boleh mengakibatkan sakit belakang dan menentukan berapa lama ia akan bertahan.

– Tekanan diri boleh memberikan kesan negatif kepada badan, termasuklah menyebabkan otot belakang menjadi tegang dan menyakitkan. Sekiranya tekanan diri anda tidak diatasi dengan betul, ia boleh berlarutan.

– Selain itu, insomnia dan kurang tidur juga boleh mengakibatkan sakit belakang.


Sakit Belakang? lenguh pinggang? Sakit bahu atas?

No Hal lagi! Spineed sp3 sahaja Ada plate keras blkg, 2 keping pulak tu.


standby spineed satu dalam kete, xde lah menyesal drive jauh nanti. Spineed ni material terbagus sekali kt malaysia ni.. janganlah beli yg murah2 kt luar tu.. takut pakai skali dah rosak.hurm…


KELEBIHAN spineed  SP3

MELEGAKAN SAKIT BELAKANG 

Ergonomik yang direka bagi membantu mengekalkan postur lurus pemakai . maka tidak hairan ia mampu menghilangkan sakit serta merta.


PRODUK SANGAT KUAT 

Berbeza dengan mana2 back support di malaysia , ia diperbuat dari 3 lapisan fabrik, polyster ( selesa pada kulit) , neoprene(memberi ketahanan dan lenturan) , nylon ( jahitan bersilang memberi ruang udara masuk).


PENYOKONG TULANG YANG SANGAT KERAS 

Kerana ada 2 plat besi di belakang. memberi keselesaan penuh sepanjang anda bekerja disamping mampu menjaga tulang belakang anda dari bongkok

Write a review

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Tags: SP3 SPINEED